ΞΗΡΗ Ή ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ; ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ODEIA eco cosmetics

Τα σημάδια αφυδάτωσης της επιδερμίδας συχνά παρερμηνεύονται ως ξηρότητα. Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στην ξηρή και την αφυδατωμένη επιδερμίδα και πώς θα τις φροντίσουμε;

Παρότι μπορεί να έχουν ομοιότητες, η ξηρή και η αφυδατωμένη επιδερμίδα έχουν σημαντικές διαφορές με βασικότερη το ότι η πρώτη αφορά στον τύπο του δέρματος, ενώ η δεύτερη σε μια κατάσταση που μπορεί να παρουσιαστεί σε κάθε τύπο του (ξηρό, λιπαρό, μεικτό, κανονικό). Είναι καίριο να μάθουμε να αναγνωρίζουμε από τι πάσχει η επιδερμίδα μας ώστε να επιλέγουμε τα σωστά προϊόντα περιποίησης, ιδιαίτερα τον χειμώνα, που αποτελεί δύσκολη περίοδο για το δέρμα μας εξαιτίας της έκθεσής του στο κρύο, αλλά και σε κλειστούς θερμαινόμενους χώρους.

 

Η ξηρή επιδερμίδα

Ξηρός είναι ο τύπος επιδερμίδας με κύριο χαρακτηριστικό το ότι δεν παράγει αρκετά λιπίδια, χάρη στα οποία συγκρατείται η υγρασία στην κεράτινη, δηλαδή την επιφανειακή στιβάδα της.  Στον ξηρό τύπο δέρματος, τα λιπίδια δεν είναι αρκετά οπότε το έργο τους δεν είναι όσο αποτελεσματικό χρειάζεται. Πέρα από τον γονιδιακό παράγοντα που καθορίζει τον τύπο της επιδερμίδας μας, υπάρχει ένας ακόμα λόγος που καθιστά την επιδερμίδα ξηρή και αυτός είναι η ηλικία και η συνακόλουθη μείωση των οιστρογόνων, που οδηγεί στη μείωση των λιπιδίων. Μάλιστα, η ξηρότητα της επιδερμίδας αποτελεί ένα από τα πρώτα συμπτώματα που παρατηρούνται στην κλιμακτήριο. Η ξηρή επιδερμίδα είναι κάπως θαμπή επειδή τα νεκρά κύτταρα τείνουν να συσσωρεύονται στην επιφάνειά της. Επίσης είναι τραχιά, νιώθουμε να «τραβάει» και κάνει ορατές τις λεπτές γραμμές τις επιδερμίδας.

Η κατάλληλη φροντίδα

Για τον καθαρισμό του προσώπου επιλέγουμε τον ήπιο αφρό Triple Action Micellar Foam, εμπλουτισμένo με μαλακτικούς και καταπραϋντικούς παράγοντες, ενώ ποφεύγουμε τη συχνή απολέπιση. Διαλέγουμε την ενυδατική κρέμα Botox Effect Day Cream με μαλακτικούς παράγοντες και συστατικά που τροφοδοτούν την επιδερμίδα με λιπίδια και αποτρέπουν την απώλεια της πολύτιμης υγρασίας. Δεν παραλείπουμε την πλούσια κρέμα νυκτός Time Rewind Night Cream, η οποία προσφέρει πολύτιμα υγροσκοπικά συστατικά που ενισχύουν τη λειτουργία του φυσικού ενυδατικού συστήματος της επιδερμίδας.

 

 Η αφυδατωμένη επιδερμίδα

Η αφυδάτωση είναι μια παροδική κατάσταση της επιδερμίδας και μπορεί κατά περιόδους να παρουσιαστεί σε διαφορετικούς τύπους της, -τόσο στην ξηρή, για την οποία είναι σύνηθες, όσο και στη λιπαρή. Στην αφυδατωμένη επιδερμίδα το πρόβλημα είναι η ανεπάρκεια υγρασίας. Για ποιον όμως λόγο παρατηρείται έλλειψη νερού; Ανάμεσα στους παράγοντες που αποστραγγίζουν την υγρασία της επιδερμίδας, την στεγνώνουν και την αφυδατώνουν είναι οι απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας, η παρατεταμένη επαφή με το νερό (ιδιαίτερα το ζεστό), η υπερβολική έκθεση στον ήλιο (στις ακτίνες UV), η κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, η μειωμένη κατανάλωση νερού, καθώς και φρούτων και λαχανικών που ενυδατώνουν συνολικά τον οργανισμό. Η όψη της αφυδατωμένης επιδερμίδας είναι θαμπή, η υφή της τραχιά, ενώ τείνει να εμφανίζει λεπτές γραμμές, κυρίως γύρω από τα μάτια και το στόμα.

Αποκατάσταση της υγρασίας

Το να φροντίσουμε να αποκατασταθεί άμεσα η παροχή νερού είναι απαραίτητο για να ανασυγκροτηθεί ο προστατευτικός φραγμός της επιδερμίδας. Γι’ αυτό χρησιμοποιούμε αμέσως μετά τον καθαρισμό την ενυδατική κρέμα Pure Protection με ισχυρούς ενυδατικούς παράγοντες, πρωί και βράδυ. Η Pure Protection Cream έχει υψηλό ποσοστό περιεκτικότητας σε νερό και συστατικά που ευνοούν την παροχή υγρασίας στα κύτταρα της επιδερμίδας, ενώ μπορούμε να ενισχύσουμε τη δράση της συνδυάζοντάς τη με το ενυδατικό Pure Protection Serum. Και φυσικά, δεν ξεχνάμε να ενυδατώνουμε συνολικά τον οργανισμό μας καταναλώνοντας φρούτα, λαχανικά και άφθονο νερό.

By |2020-01-30T10:52:07+00:00Ιανουάριος 30th, 2020|0 Comments

Leave A Comment

This website uses cookies and third party services. Settings Ok