ΡΟΔΙ: Η ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΜΑΣ

Μπορούμε να το φάμε, να το πιούμε, να απορροφήσουμε τη δύναμή του χάρη στα προϊόντα της ODEIA eco cosmetics που το έχουν ως βασικό συστατικό, και τότε θα αισθανθούμε πραγματικά το λόγο για τον οποίο το ρόδι θεωρείται υπερτροφή και πολύτιμο καλλυντικό, ένα δώρο της φύσης.

Aναφορές για το ρόδι υπάρχουν στην ελληνική μυθολογία, στον Όμηρο και σε θρησκευτικά βιβλία, μιας και έχουν εξυμνηθεί για τις ιδιότητές τους στη διατήρηση της υγείας και της ομορφιάς. Το ρόδι θεωρείται σύμβολο υγείας, γονιμότητας, ευημερίας και μακροζωίας, ενώ σύμφωνα με την παράδοση την Πρωτοχρονιά υποδεχόμαστε τον καινούριο χρόνο σπάζοντας ένα ρόδι στο κατώφλι της πόρτας για καλή τύχη. Καθόλου τυχαία, λοιπόν, ανήκει στους πιο ωφέλιμους καρπούς της φύσης.

 

Διατροφική αξία

Το ρόδι έχει σκληρό φλοιό που δεν τρώγεται, αλλά στο εσωτερικό του υπάρχουν δεκάδες βρώσιμοι σπόροι που καταναλώνονται ωμοί ή σε χυμό. Οι καρποί και οι σπόροι του, καθώς και τα άνθη και τα φύλλα της ροδιάς, είναι πλούσια σε πολυάριθμες βιοδραστικές ενώσεις. Το θρεπτικό προφίλ των ροδιών είναι εντυπωσιακό και το επιστημονικό ενδιαφέρον για αυτό αυξάνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια. Είναι πηγή βιταμίνης C, K, φυλλικού οξέος, καλίου, καθώς και ανόργανων στοιχείων και ινών. Τα περισσότερα από τα οφέλη του φρούτου αποδίδονται στα ισχυρά αντιοξειδωτικά του. Οι ερευνητικές μελέτες έχουν δείξει ότι το ρόδι είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, ανώτερο από το κόκκινο κρασί και ίσο ή καλύτερο από το πράσινο τσάι.

Πολύτιμο καλλυντικό

Τα συστατικά του ροδιού χρησιμοποιούνται στην παραγωγή πολλών από τα προϊόντα της ODEIA χάρη στη μεγάλη τους περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά (πολυφαινόλες, τανίνες, φλαβονοειδή, ανθοκυανίνες). Το βασικό συστατικό, υψηλής αξίας, που χρησιμοποιείται είναι το έλαιο των σπόρων λόγω των μαλακτικών, θρεπτικών, αναζωογονητικών, καταπραϋντικών και επουλωτικών ιδιοτήτων του. Το έλαιο της ροδιάς επιταχύνει την ανανέωση των κυττάρων της επιδερμίδας, και σε συνδυασμό με την καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών, χαρίζει στο δέρμα ελαστικότητα και ανθεκτικότητα.

Τα ρόδια είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία της κυτταρικής μεμβράνης. Το ελλαγικό οξύ που περιέχει βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος, προστατεύει το κολλαγόνο και θωρακίζει το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία. Επίσης περιέχουν ανθοκυανίνες, που προστατεύουν τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες, ενώ οι ενώσεις του συμβάλλουν στην αναγέννηση των κυττάρων και αυξάνουν την μικροκυκλοφορία – παράγοντες που θεωρούνται ότι αποτρέπουν το σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα εκχυλίσματα ροδιού διευκολύνουν την αποκατάσταση του δέρματος. Οι έρευνες εστιάζουν τόσο στα εκχυλίσματα του φλοιού, που φάνηκαν να συμβάλλουν στην προώθηση της αναγέννησης του δέρματος, όσο και στο έλαιο των σπόρων που είχε θετικά αποτελέσματα στην προώθηση της αναγέννησης της επιδερμίδας. Πρόκειται για έναν θησαυρό για την επιδερμίδα!

Παράγοντας ενυδάτωσης

Το έλαιο σπόρων του φρούτου διεισδύει στις στιβάδες του δέρματος παρέχοντας υγρασία εκεί όπου είναι απαραίτητη. Επιπλέον, το πουνικικό οξύ – το οποίο είναι ένα ευεργετικό λιπαρό οξύ – βοηθά στην θωράκιση της υγρασίας και παρέχει ένα αντιβακτηριδιακό αποτέλεσμα. Τα ρόδια είναι επίσης μια σημαντική πηγή βιταμίνης C, η οποία σύμφωνα με μελέτες, βοηθά στη μείωση της τραχύτητας του δέρματος σε τοπική εφαρμογή.

Παραγωγή κολλαγόνου

Τα συστατικά του ροδιού, ιδιαίτερα το ελλαγικό οξύ, φαίνεται ότι δρουν ευεργετικά στη μείωση της διάσπασης του κολλαγόνου. Με την ενίσχυση των κυττάρων που παράγουν κολλαγόνο (ινοβλάστες), το ελλαγικό οξύ συμβάλλει στην προστασία του δέρματος από την δημιουργία ρυτίδων.

Αντιφλεγμονώδης δράση

Το έλαιο ροδιού, καθώς και άλλα φυτικά έλαια (όπως το ελαιόλαδο, το αμυγδαλέλαιο και το ροδέλαιο) έχει διερευνηθεί εκτενώς για την αντιφλεγμονώδη δράση στο δέρμα, την προώθηση της επούλωσης των πληγών και την αποκατάσταση του επιδερμικού φραγμού.

Προϊόντα ODEIA eco cosmetics με έλαιο ροδιού:

  • Body milk
  • Hand Cream
  • Dry Oil Perfect Shine
  • SunArt 30
  • Pure Protection Face Cream
  • Pure Protection Eye Cream
  • Pure Protection Serum
  • Nourishing Shampoo
  • Nutri – Gloss Shampoo
By |2019-09-30T10:24:07+00:00Σεπτέμβριος 30th, 2019|0 Comments

Leave A Comment

This website uses cookies and third party services. Settings Ok