ODEIA eco cosmetics & ΥΓΕΙΑ: ΠΩΣ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙΣ ΓΕΡΗ ΑΜΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΟΥ

Παραμένουμε υγιείς χάρη στο ανοσοποιητικό μας σύστημα, ένα σύστημα οργάνων και μηχανισμών που μάχεται για να αντιμετωπίσει τους παθογόνους εισβολείς. Υπάρχουν τρόποι για να δυναμώσουμε αυτό το σύστημα και να χτίσουμε γερή άμυνα για τον οργανισμό μας; Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πιο σημαντικοί παράγοντες για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας είναι η ισορροπημένη διατροφή, η φυσική δραστηριότητα και η ψυχική ισορροπία. Πώς φροντίζουμε όμως για όλα αυτά;

 

Φροντίζουμε την διατροφή μας

Για την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού το κλειδί είναι η σωστή διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά από φρούτα και λαχανικά, καθώς και η αποφυγή των υποθερμιδικών και στερητικών πλάνων διατροφής που είναι ανεπαρκή σε θρεπτικά συστατικά και αποδυναμώνουν την άμυνα του οργανισμού. Γι’ αυτό λοιπόν εμπλουτίζουμε τη διατροφή μας με:

  • Εσπεριδοειδή, που είναι πηγές της βιταμίνης C η οποία ενισχύει τη δράση των κυττάρων του ανοσοποιητικού, που έχουν στόχο την εξόντωση των μικροβίων.
  • Γαλακτοκομικά, τα άπαχα κρέατα, τα αυγά και τα ψάρια που είναι πηγές της βιταμίνης Α. H βιταμίνη Α συμβάλλει στην καλή κατάσταση του επιθηλίου – του ιστού που καλύπτει το δέρμα και τους βλεννογόνους – και γι’ αυτό θεωρείται ότι προφυλάσσει από τις μολύνσεις.
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που μας παρέχει την αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε, που προστατεύει τα κύτταρα από τη γήρανση.
  • Πράσινα φυλλώδη λαχανικά, στα όσπρια και τα δημητριακά ολικής άλεσης, που είναι πηγές φυλλικού οξέος και η έλλειψή του οποίου έχει φανεί ότι διαταράσσει τη λειτουργία των λεμφοκυττάρων.

 

Η σημασία της άσκησης

Η φυσική δραστηριότητα και ιδιαίτερα η αερόβια (π.χ. περπάτημα, τρέξιμο, κολύμπι, ποδηλασία) είναι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος θωράκισης της άμυνάς μας. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι η φυσική δραστηριότητα συμβάλλει στην μακροζωία.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να γυμναζόμαστε 3-4 φορές την εβδομάδα για μισή με μια ώρα κάθε φορά, είτε συνεχόμενα είτε σπασμένα σε δεκάλεπτα ανάλογα με το χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας.

Λιγότερο στρες, περισσότερη αισιοδοξία

Σήμερα πλέον γνωρίζουμε ότι η άμυνα του οργανισμού αποδυναμώνεται εξαιτίας της διαρκούς και αυξημένης έκκρισης των ορμονών του στρες (π.χ. κορτιζόλη, αδρεναλίνη), που παρουσιάζεται όταν είμαστε σε κατάσταση χρόνιου άγχους.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν, πως η οπτική γωνία που βλέπουμε τα πράγματα επηρεάζει και την άμυνα του οργανισμού μας, ενώ οι αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα αυξάνουν και την ευπάθειά μας σε λοιμώξεις.

Πλήθος ερευνών συσχετίζει την αισιόδοξη στάση ζωής με τη βελτίωση της υγείας, την καλύτερη ανταπόκριση σε εμβολιασμούς, το μικρότερο ποσοστό λοιμώξεων ή την ταχύτερη ανάρρωση από αυτές, αλλά προ πάντων με την μακροζωία.

Υπάρχει όμως τρόπος να περιορίσουμε το στρες;

Λόγω της πάντοτε έντονης καθημερινότητας, ίσως είναι δύσκολο να αποβάλεις εντελώς το στρες, μπορείς όμως να το θέσεις υπό έλεγχο. Η ODEIA eco cosmetics έχει μερικά tips:

  • Ακούμε μουσική: Η απαλή κυρίως μουσική επιδρά ευεργετικά στην άμυνα , γεγονός που αποδίδεται κυρίως στο ότι μας αποφορτίζει από το στρες. Αλλά το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει, σύμφωνα με έρευνα και με το άκουσμα του είδους της μουσικής που μας αρέσει περισσότερο (και όχι απαραίτητα της απαλής ή κλασικής μουσικής).
  • Μιλάμε για όσα μας ενοχλούν: Αντί να καταπίνουμε όσα μας στεναχωρούν είναι προτιμότερο να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι «θάβοντας» τα συναισθήματά μας μπορεί να ξεγελάμε τους άλλους, όχι όμως και το σώμα μας.
  • Αερίζουμε τον χώρο μας: Αυτή η συμβουλή ουλή είναι απαραίτητη για την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε και αποφεύγουμε, όσο μπορούμε, τους χώρους με πολυκοσμία.

Δεν παραμελούμε τον εαυτό μας: Είναι σημαντικό, ακόμα κι αν η διάθεσή σου δεν σου το επιτρέπει, να μην παραμελείς τον εαυτό σου και τη ρουτίνα περιποίησής σου. Η αίσθηση αναζωογόνησης που σου προσφέρουν τα προϊόντα της ODEIA eco cosmetics θα κάνουν τη διαφορά στην επιδερμίδα σου αλλά και διάθεσή σου. Η νέα Anti–Stress Face Mask, με ειδική σύνθεση από δαμάσκηνο kakadu, έχει την ικανότητα να προστατεύει το δέρμα από το οξειδωτικό στρες.

By |2019-08-07T09:35:49+00:00Ιούνιος 30th, 2019|0 Comments

Leave A Comment

This website uses cookies and third party services. Settings Ok