ODEIA eco cosmetics & ΥΓΕΙΑ: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ & ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ

Με αφορμή τους καλοκαιρινούς μήνες που έρχονται, αναζωπυρώνεται η ανησυχία σχετικά με τις επιβλαβείς χημικές ουσίες που δυστυχώς περιέχουν τα περισσότερα, αν όχι όλα, συμβατικά αντηλιακά και αποσμητικά, τα οποία επιβαρύνουν το δέρμα και την υγεία μας.

 

Κοκτέιλ χημικών

Οι αντηλιακές κρέμες περιέχουν ποσότητες χημικών ουσιών για τις οποίες, στην πραγματικότητα, δεν γνωρίζουμε ούτε πώς αλληλεπιδρούν ούτε τις μακροχρόνιες επιπτώσεις τους. Στις χημικές αυτές ουσίες συγκαταλέγονται και κάποιες ύποπτες για πρόκληση σοβαρών βλαβών στον οργανισμό:

▶ Συνθετικά ηλιακά φίλτρα, κάποια από τα οποία θεωρείται ότι έχουν αλλεργιογόνο δράση και είναι ικανά να διαταράξουν την ορμονική ισορροπία του σώματος

▶ Μη συνθετικά ηλιακά φίλτρα, όπως το διοξείδιο του τιτανίου και το οξείδιο του ψευδαργύρου, τα οποία αντανακλούν σαν καθρέφτες τις υπεριώδεις ακτίνες. Όμως, ειδικά το διοξείδιο του τιτανίου (το συναντάμε στα περισσότερα αντηλιακά προϊόντα), βρίσκεται στη λίστα πιθανών καρκινογόνων ουσιών της Διεθνούς Υπηρεσίας Έρευνας για τον Καρκίνο (International Agency for Research on Cancer (IARC).

▶Πρώτες ύλες από πετροχημικά (προερχόμενες από πετρέλαιο), χημικές αρωματικές και χρωστικές ουσίες και συντηρητικά τύπου Parabens, τα οποία έχουν κατηγορηθεί για οιστρογονική, τοξική και καρκινογόνο δράση. Άλλα συστατικά, ύποπτα για αλλεργιογόνα ή/και οιστρογονική δράση, όπως τα: Oxybenzone (benzophenone-3), Octinoxate (octyl-methoxycinnamate), Homosalate.

 

Έχει αποδειχτεί σε πολλές περιπτώσεις, ότι τα αποσμητικά που δεν αποτελούνται από φυσικά συστατικά, δημιουργούν ενοχλήσεις στο δέρμα. Ακόμη πιο «ριζοσπαστικές» απόψεις αναφέρουν ότι τα αντιιδρωτικά προϊόντα, λόγω του ότι εφαρμόζονται πολύ κοντά στο στήθος, μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και κάποιες σοβαρές ασθένειες ή να προσφέρουν ανισορροπίες στις ορμόνες μιας γυναίκας. Συγκεκριμένα, τα περισσότερα αποσμητικά περιέχουν:

▶Συνθέσεις Αλουμινίου: Το αλουμίνιο έχει ενοχοποιηθεί – μεταξύ άλλων – για τη συμβολή του στη γήρανση του δέρματος και την εμφάνιση δερματικού καρκίνου. Οι συνθέσεις αλουμινίου μπορούν κυριολεκτικά να σταματήσουν την φυσική διαδικασία εφίφρωσης του σώματος, να συρρικνώσουν τους ιδρωτοποιούς αδένες και να μπλοκάρουν τους πόρους. Μπορούν επίσης να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις.

▶Προπυλενογλυκόλη: Η εν λόγω επιβλαβής ουσία είναι επίσης γνωστή ως αντιψυκτικό. Οι ειδικοί λένε ότι αυτό το συστατικό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο κεντρικό νευρικό σύστημα, το ήπαρ, και την καρδιά. Είναι γνωστό ότι προκαλούν ερεθισμούς του δέρματος σε πολύ μικρό ποσοστό (2% ή λιγότερο), αλλά και πάλι, κάποια αποσμητικά περιέχουν 50% περιεκτικότητα σε προπυλενογλυκόλη.

▶Τρικλοζάν: Είναι μια επιβλαβής χημική ουσία, η οποία χρησιμοποιείται ως αντιβακτηριακός παράγοντας και συντηρητικό σε αποσμητικά, το οποίο αντιδρά με το νερό και δημιουργεί ένα αέριο, το χλωροφόρμιο, το οποίο είναι δυνητικά καρκινογόνο. Το Τρικλοζάν είναι επίσης γνωστό για την πρόκληση της ενδοκρινικής διαταραχής.

 

Οι προαναφερθείσες ουσίες αποτελούν συστατικά προιόντων με ευρεία καθημερινή χρήση σε όλη την οικογένεια. Συσσωρεύουμε στο σώμα μας ουσίες άκρως τοξικές και ασύμβατες με την φύση του ,κάτι που φυσικά έχει ολέθριες συνέπειες(άμεσες αλλά και έμμεσες..) σε αυτό. Έχοντας λάβει γνώση λοιπόν, δεν έχουμε καμία δικαιολογία πλέον στην χρήση καλλυντικών με τα ανώτερα επικινδύνα συνθετικά χημικά συστατικά. Πρέπει να αγαπάμε το σώμα μας ,να πιστέψουμε στις δυνατοτητές του και να το φροντίζουμε με προϊόντα που είναι απόλυτα συμβατά με αυτό, προϊόντα αποτελούμενα απο φυτικά συστατικά ,που μας παρέχει σε αφθονία η φύση.

Φρόντισε το δέρμα σου φυσικά με ODEIA eco cosmetics

To Refreshing Deodorant και η αντηλιακή κρέμα Sunart30, καθώς και όλα τα προϊόντα της ODEIA, αποτελούνται από φυτικά συστατικά με εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες, χωρίς «ύποπτες» χημικές ουσίες. Bασίζονται σε βιοενεργά συστατικά, δηλαδή σε συστατικά από πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες, στις οποίες δεν χρησιμοποιούνται παρασιτοκτόνα, εντομοκτόνα, χημικά λιπάσματα και γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί. Καθ’ όλη τη διαδικασία παραγωγής τους διενεργούνται ποιοτικοί και αυστηροί έλεγχοι.

Επιλέγοντας προϊόντα ODEIA, επιλέγεις ασφαλή, φυσικά,αποτελεσματικά και πιστοποιημένα καλλυντικά, που φροντίζουν όχι μόνο την ομορφιά αλλά και την υγεία σου.

By |2019-06-09T09:56:00+00:00Ιούνιος 9th, 2019|0 Comments

Leave A Comment

This website uses cookies and third party services. Settings Ok