ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΜΕ ODEIA eco cosmetics: Η σύνδεση με τη φύση βελτιώνει την υγεία μας

Η σύνδεσή μας με τη φύση είναι θεμελιώδης τόσο για τη σωματική, όσο και για την ψυχική και πνευματική μας υγεία. Και αν και για πολλούς είναι προφανές πόσο ευεργετική είναι η σύνδεσή μας με τη φύση, ωστόσο πολλοί από εμάς, λόγω συνθηκών έχουμε πλέον αποκοπεί από αυτήν. Και αυτό γιατί η τεχνολογία έχει πλέον αναλάβει ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μας, και με έναν τρόπο μας έχει αποτρέψει από το να συνδεθούμε μαζί της. Αυτή όμως η διαδικασία της σύνδεσης, μας είναι απαραίτητη και υπάρχουν πολλές επιστημονικές μελέτες που το αποδεικνύουν.

Η  φύση μειώνει την κατάθλιψη

Πρόσφατες  μελέτες έδειξαν ότι και μια απλή βόλτα στη φύση μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλό μας θετικά και να οδηγήσει σε σημαντική μείωση της κατάθλιψης. Και αυτό γιατί τα θετικά συναισθήματα που νιώθουμε όταν βρισκόμαστε σε επαφή μαζί της, συνδέονται με πρωτεΐνες που καταπολεμούν τις λοιμώξεις και τις ασθένειες. Επίσης, η φυσική δραστηριότητα στους εξωτερικούς χώρους και η αύξηση της βιταμίνης D από τον ήλιο, βοηθούν στη μείωση της κατάθλιψης.

Η φύση βοηθάει τον εγκέφαλο

Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου το Σέφιλντ, οι ήρεμες φυσικές σκηνές, όπως ο κυματισμός της θάλασσας ή η Ανατολή του Ήλιου  προκαλούν συγχρονισμένη λειτουργία σε ζωτικής σημασίας περιοχές του εγκεφάλου. Σύμφωνα με τη μελέτη, ένα οποιοδήποτε χαλαρό φυσικό τοπίο, μπορεί να βελτιώσει τη συγκέντρωση, τη μνήμη και την ψυχική κόπωση. Επομένως και  να βελτιώσει την επίδοση σε ορισμένα είδη νοητικών εργασιών που χρειάζονται συντονισμό και συγκέντρωση.

Η φύση επηρεάζει θετικά την πνευματική υγεία

Η  επαφή με τη φύση, επιδρά ακόμη και στην πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου, μια από μόνη της η φύση αποτελεί μια ανεκτίμητη πηγή γνώσεων. Τα διάφορα φυσικά φαινόμενα αποτελούν ερεθίσματα για συστηματική έρευνα, που οδηγούν στη γνώση και αμέσως μετά στην επιστήμη.

Η φύση βοηθάει στην ανάκτηση της υγείας

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, η φύση είναι βοηθητική στο να ανακτούν οι ασθενείς την υγεία τους μετά από κάποια ασθένεια ή τραυματισμό. Οι ερευνητές συνέλεξαν αρχεία από το νοσοκομείο της Πενσυλβάνια και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ασθενείς που είχαν υποβληθεί σε κάποια επέμβαση και το δωμάτιο τους είχε θέα στο πράσινο, αποθεραπεύτηκαν και πιο γρήγορα αλλά και πιο αποτελεσματικά, σε σχέση με εκείνους που τα δωμάτια τους  δεν είχαν κάποιο φυσικό φως.

 

Πώς να «βάλετε» τη φύση στην καθημερινότητά σας:

Ακόμη και αν σας είναι δύσκολο να μετακομίσετε σε ένα πράσινο προάστιο, μπορείτε ωστόσο να φέρετε λίγη φύση στην καθημερινότητά σας με μερικές καλές συνήθειες.

Absorb the Power of Nature με ODEIA eco cosmetics

Τα προϊόντα της ODEIA eco cosmetics είναι δημιουργημένα από αγνές, φυσικές πρώτες ύλες και εμπλουτισμένα με ενεργά συστατικά από βιολογικές καλλιέργειες και πολύτιμα εκχυλίσματα. Χάρη στα φυσικά τους αρώματα, που ηρεμούν και γαληνεύουν, σας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στην φροντίδα και τις ευεργετικές ικανότητες της φύσης.

Τοποθετήστε όμορφες εικόνες στο εργασιακό σας περιβάλλον

Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να βγείτε στη φύση, μπορείτε να διακοσμήσετε το χώρο σας με στοιχεία της φύσης. Κάποιες εικόνες, λίγα λουλούδια μπορούν να σας φτιάξουν στιγμιαία τη διάθεση και μόνο κοιτάζοντάς τα.

Κάνετε μια βόλτα

Αισθάνεστε πίεση, άγχος, στρες, θυμό; Μια μικρή βόλτα στο πιο κοντινό πάρκο ή παραλία, μπορεί να σας βοηθήσει να αποσυμπιεστείτε άμεσα.

Ασκηθείτε σε εξωτερικούς χώρους

Βρείτε μέρη για άσκηση στη φύση. Βρείτε ένα πάρκο, ένα μικρό δασάκι, ή μια παραλία, για παράδειγμα. Αν επιλέξετε να περπατήσετε, κάντε το για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Γίνετε μέρος του φυσικού τοπίου

Όταν επισκέπτεστε ένα φυσικό τοπίο, καλό είναι να «συμμετέχετε» με όλες σας τις αισθήσεις. Απολαύστε  τους ήχους, τα αξιοθέατα, τις μυρωδιές, κοιτάξτε τα πάντα στη φύση με δέος. Προσπαθήστε να κάνετε αυτή την πρακτική για τουλάχιστον 20 λεπτά.

By |2019-05-22T09:48:50+00:00Μάιος 22nd, 2019|0 Comments

Leave A Comment

This website uses cookies and third party services. Settings Ok