ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ;

Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος, αυτό που μας συνδέει με το περιβάλλον. Έχει αποδειχθεί πως ό,τι βάζουμε στο δέρμα μας καταλήγει τελικά στο εσωτερικό του σώματος. Eίναι εξαιρετικά σημαντικό να είναι κάποιος πλήρως ενήμερος των συστατικών που εμπεριέχουν τα προϊόντα που χρησιμοποιεί.

Τα τελευταία 50 χρόνια, έχουν αναπτυχθεί χιλιάδες νέα χημικά, τα περισσότερα εκ των οποίων δεν έχουν δοκιμαστεί κανονικά στους ανθρώπους. Καθημερινά απορροφούμε μία μεγάλη ποικιλία αυτών των νέων συνθετικών χημικών μέσω των τροφίμων, των ειδών προσωπικής υγιεινής καθώς και μόνο από την επαφή μας με το περιβάλλον και την ατμόσφαιρα. Και σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, η εκδήλωση ασθενειών όπως εκζέματα, αλλεργίες, ακόμα και καρκίνοι έχει αυξηθεί σημαντικά.

Μπορεί να μην έχουμε τη δυνατότητα να αποφύγουμε όλα αυτά τα χημικά, πιστεύουμε όμως ότι είναι λογικό να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε να ελαχιστοποιήσουμε την επαφή μας με αυτά όπου είναι εφικτό.

 

Τι σημαίνει ‘οργανικό – βιολογικό προϊόν’;

Όταν αναφερόμαστε σε οργανικά συστατικά, εννοούμε μόνο εκείνα τα οποία καλλιεργήθηκαν και παράχθηκαν σύμφωνα με ειδικά αυστηρά οικολογικά κριτήρια. Τα οργανικά προϊόντα δεν περιέχουν ισχυρά συντηρητικά, πετροχημικά, βαζελίνη ή παραφίνη και μεταλλαγμένες ουσίες, πρόσθετα χρώματα ή αρώματα και οτιδήποτε τοξικό για την επιδερμίδα, τον οργανισμό και το περιβάλλον και φτιάχνονται αποκλειστικά από πιστοποιημένες πρώτες ύλες βιολογικής καλλιέργειας. Στα βιολογικά καλλυντικά χρησιμοποιούνται αποκλειστικά φυσικές πηγές και μέθοδοι για την ανάπτυξη των φυτών. Οι βιολογικές καλλιέργειες έχουν αυστηρές απαιτήσεις και ακολουθούν πολύ συγκεκριμένα πρότυπα παραγωγής

 

Γιατί να τα επιλέξω;

Όπως αναφέρθηκε, το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος, αυτό που μας συνδέει με το περιβάλλον, αυτό που πρώτο αντιδρά στα εξωτερικά ερεθίσματα, αλλά και η πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού μας. Ως εκ τούτου είναι πολύ σημαντικό να το φροντίζουμε με ό,τι πιο αγνό μας προσφέρει η φύση. Τα βιολογικά καλλυντικά ελέγχονται σε όλη τη διαδικασία παραγωγής τους, από την πρώτη ύλη, μέχρι το τελικό προϊόν, προκειμένου να είναι φιλικά προς το ανθρώπινο σώμα.

Τα βιολογικά καλλυντικά δεν περιέχουν χημικές ουσίες όπως parabens, προπυλενογλυκόλη, χρωστικές ουσίες, σιλικόνη και άλλες ουσίες, που έχουν κατηγορηθεί για την εμφάνιση ανεπιθύμητων παρενενεργειών στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά και για τη ρύπανση του περιβάλλοντος με μη βιοαποικοδομήσιμα απόβλητα. Περιέχουν φυτικά συστατικά, βιολογικής προέλευσης, τα οποία είναι συμβατά με την επιδερμίδα και παρουσιάζουν εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες για όλο το σώμα. Δεν περιέχουν συνθετικά αρώματα, αλλά φυσικά αιθέρια έλαια, τα οποία δρουν ολιστικά, τόσο για το σώμα όσο και για την ψυχή, προάγοντας την υγεία, την ευεξία και την ομορφιά με εντελώς φυσικό τρόπο και προσφέροντας μέγιστη καλλυντική ευχαρίστηση και αποτελεσματικότητα.

 

Συγκεκριμένα, η ODEIA eco cosmetics εγγυάται πως τα προϊόντα της:

  • Είναι ασφαλή, φυσικά και πιστοποιημένα
  • Με φυσικά και οργανικά συστατικά
  • Με ήπιες μεθόδους κατεργασίας
  • Με εφαρμογές φυσικές προς το περιβάλλον
  • Δεν περιέχουν συνθετικά αρώματα και χρωστικές ουσίες
  • Δεν περιέχουν προϊόντα κατεργασίας πετρελαίου (παραφίνη, PEG, πετροχημικά κ.τ.λ.)
  • Δεν περιέχουν έλαια σιλικόνης ή παράγωγα
  • Δεν περιέχουν ουσίες που παράγονται από ή με τη χρήση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών
  • Δεν έχει εφαρμοσθεί κανένα είδος ακτινοβολίας κατά τη διαδικασία παραγωγής
  • Δεν έχει γίνει καμία δοκιμή σε ζώα

 

Δεν είναι λοιπόν υπερβολή να πούμε ότι επιλέγοντας βιολογικά προϊόντα ODEIA eco cosmetics, κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας, ενώ παράλληλα στηρίζουμε την ανάπτυξη της βιολογικής καλλιέργειας και συνεπώς βοηθάμε στην προστασία του περιβάλλοντος.

Εσείς ακόμα το σκέφτεστε;

By |2019-04-19T14:03:41+00:00Μάρτιος 27th, 2019|0 Comments

Leave A Comment

This website uses cookies and third party services. Settings Ok